22 de set. 2014

Escola de mares i pares

Aquest any, l'Escola de mares i pares iniciarà la seva activitat abans que altres anys. Ben aviat us enviarem informació detallada i us farem arribar el cartell de les xerrades. De moment, us adjuntem una breu descripció dels tallers:

La Plataforma unitària contra les violències de gènere, dins el programa Trenquem el Silenci, el qual és un programa de prevenció de la violència de gènere en els centres educatius, de lleure  i les AMPES, ens ofereixen la possibilitat de participar en tres xerrades educatives.

Amb aquestes xerrades,  es fomenta la sensibilització de la ciutadania per a prevenir la violència masclista des de la infància i l’adolescència.

Dijous 16 d’octubre
Taller "Ni prínceps blaus ni princeses promeses"  
A càrrec de l’Associació CANDELA. 
Resum del contingut : L'objectiu d'aquest taller és sensibilitzar a mares i pares envers les desigualtats, els estereotips i les violències de gènere. Oferir propostes per a l'educació no sexista en la família i eines per a la comunicació efectiva a l’hora de prevenir relacions abusives.

Dijous 30 d'octubre 
Taller "Violència de gènere i xarxes socials" 
A càrrec de la Fundació AROA. 
Resum del contingut: Les relacions afectives i socials passen cada vegada més a través de les noves tecnologies (WhatsApp, Facebook...). Quin llenguatge utilitzen els i les joves per a relacionar-se? Quins són els límits de la informació que comparteixen a través d’aquests mitjans? En aquest taller aprendrem a identificar quan  hi ha risc de violència de gènere i quins són els recursos que cal tenir en compte davant d’una situació abusiva.
 
Dijous 13 de novembre 

Taller "Resolució de conflictes"
A càrrec de l’Associació Eruta't. 
Resum del contingut:  Aquest taller proposarà una mirada igualitària i no sexista per tal d’aconseguir la resolució pacífica i positiva dels conflictes amb els fills i filles. Els conflictes sovint ens resulten difícils, inclús dolorosos, però és important tenir present que tot conflicte és una oportunitat per a canviar. En aquest taller, a través de dinàmiques properes i amenes, es treballarà l’escolta activa, el reconeixement de sentiments, l’empatia i l’assertivitat.

Les xerrades es duran a terme els dijous: 16 i 30 d’octubre i 13 de novembre a l’IES La Sedeta. L’horari serà de 18:30 a 20:30 hores.

Cal inscriure-s’hi prèviament per a participar-hi al següent enllaç:


Organitzen: Plataforma Unitària contra les violències de gènere, AMPA La Sedeta, AMPA Vila de Gràcia i AMPA Secretari Coloma.