14 de nov. 2012

Vaga 14 de novembre

Benvolgudes famílies,
Dimecres 14 de novembre està convocada una vaga general.
Aquesta jornada de lluita i de mobilització a tot Europa és en contra de les polítiques de retallades i austeritat dictades per la Comissió Europea, el BCE i l’FMI de manera gens democràtica i per exigir  un canvi de polítiques a Catalunya, Espanya i Europa. Aquesta és una vaga general laboral, però també social i de consum.
Les entitats integrants del MUCE, estudiants, sindicats, famílies, moviments de renovació pedagògica i en particular les Federacions d’Associacions de Pares i Mares dels centres públics de Catalunya FAPAC i FAPAES donen suport a aquesta jornada de lluita. La nostra AMPA com a entitat membre de FaPaC també dóna suport a la vaga i fa una crida a les famílies perquè el dia 14 de novembre considereu les raons de la vaga perquè ens afecta a tothom.  
Amb aquestes polítiques ens hi juguem el futur dels nostres fills i filles:
  • Retallades en l’educació en tots els seus nivells, l’escola pateix per la falta d’inversió, sobretot l’escola pública, en deteriora la qualitat i en molt casos l’encareix ( pujada de taxes universitàries, i a la FP, menys beques de menjador i ajudes); la reducció del pressupost i la plantilla de les escoles; 6000 llocs de treball menys i 20.000 alumnes més; disminució de finançament a les escoles bressol,
  • No podem acceptar que els nostres fills i filles formin part d’una generació que viurà pitjor que els seus pares i mares. El 53% de joves estan sense feina i més de 10.000 joves ha hagut d’emigrar. Cal fer alguna cosa davant d’un atur juvenil  perquè ens afecta a tots i totes.
No podem permetre que es dediquin els diners públics a rescatar els bancs, i que en canvi no s’inverteixi en la millor formació i l’educació per al jovent i els infants.
Tenim alternatives per a un model de treball i de societat més justa i més benestant.
Per això fem una crida perquè el dia 14 feu la vaga general, perquè acudiu a les manifestacions convocades (en Barcelona l'inici de la manifestació és a la Plaça de Catalunya a les 18h.)
i  perquè participeu en la vaga de consum.
Si desitgeu que els vostres fill/es participin en aquesta jornada de vaga heu de comunicar-ho al centre mitjançant un correu electrònic, una nota signada o en última instància per telèfon.
En un altre cas, si decidiu que el vostre/as fill/as acudeixin al centre, seran atesos correctament, ja que els serveis mínims estan garantits, encara que no s'ha d'avançar matèria en cap assignatura.

Defensem la dignitat i la qualitat de l’educació pública.
Per l’educació pública cap retallada ¡¡¡
Si som molts, podem canviar les coses.
Us adjuntem el comunicat de FaPaC