19 de gen. 2012

Portàtils i seguretat

Una de les formes més efectives d'impedir que s'enduguin un portàtil sense permís del propietari és la utilització d'un candau tipus "kensington" (descripció a la Vikipèdia)


El podeu trobar a botigues d'informàtica tipus beep, fnac, les del carrer Sepúlveda amb Rda. Sant Antoni, per Internet... amb un preu que oscil•la entre els 8 i els 20€ (o més...)

També hi ha alguns programes que ajuden a fer el seguiment de l'aparell substret, entre aquests, destaca "Prey" un programet lliure, de codi obert i amb versió gratuïta.
Com funciona? primer crees un compte d'usuari als servidors de Prey, et descarregues i instal•les el programa (per Windows, Linux, MAC, iPhone, Android...). Un cop instal•lat el programa funciona de forma "oculta" i de tant en tant consulta el seu estat als servidors de Prey. Quan l'aparell ha estat substret, entres amb el teu compte d'usuari al web del panell de control de Prey i indiques que "ha estat perdut", a partir d'aquell moment, quan l'aparell en qüestió estigui funcionant, enviarà e-mails amb informació que pot ajudar a la seva  localització: fotografia de la persona que l'està utilitzant, punt de xarxa en el que es connecta, si te GPS coordenades de localització.... Per Internet corren històries bastant novel•lesques de persones que han aconseguit recuperar els seus aparells substrets gràcies a Prey.